Warteg Boyz: “Okelah Kalo Begitu…”

Warteg Boyz
Warteg Boyz

Alkisah seorang musisi yang dikenal dari kancah rock bernama Bongky. Ia sempat bergabung dengan salah satu band dengan pengikut terbesar di Indonesia, Slank. Kemudian ia keluar dari Slank dan membentuk BIP bersama dua ex-Slank, Indra dan Pay.

Ceritane ana musisi rock ngetop sing arane Bongky. Bongky gemiyen nggabung karo band sing penggemare paling akeh nang Indonesia, Slank. Bar kuwe metu, nggawe band dewek sing arane BIP karo kanca-kancane sing mbiyen pada pada nang Slank, Indra karo Pay.

Nama Slank dan BIP tentunya membuat nama Bongky lekat dengan rock. Jadi, ketika mendengar Bongky sedang sibuk dengan proyek musiknya, pasti banyak yang yakin kalau genre-nya adalah rock. Eits, jangan salah. Bongky nggak pernah anti dengan jenis musik apapun. Ini dibuktikan Bongky dengan proyek terbarunya. Hip hop dengan rap ngapak alias dialek khas orang-orang di daerah Tegal, Purwokerto dan sekitarnya.

Aran Slank karo BIP nggawe kabeh wong ngertine Bongky kuwe rocker. Angger kerungu yen Bongky lagi sibuk nyambet gawe proyek music, wong pastine yakin dong alirane mustine rock. Eits, aja slah. Bongky ora tau anti karo aliran musik apa bae. Ndeleng bae proyeke sing paling anyar. Hip hop karo rap ngapak alias logate wong Tegalan karo Banyumasan.

Proyek musik rap ngapak ini dinamakan Warteg Boyz dengan anggota dua pemuda Agooz dan Ari sebagai ngapak rappers a.k.a ‘the ngappers’ dan Bongky sendiri sebagai mas DJ. Single jagoan mereka, ‘Okelah Kalo Begitu’ yang sudah tersebar di jagat internet bercerita tentang nasib seorang pemuda yang sering mengalami kesialan. Namun pemuda ini selalu pasrah dan berkata “Okelah kalo begitu (baca : oqelah qalo beq-gitu).

Proyek musik rap ngapak kie arane Warteg Boyz sing anggotane wong loro, Agooz karo Ari sing dadi ngapak rappers alias ‘the ngappers’, Bongkine dewek dadi mas DJ. Lagu pentolane, ‘Okelah Kalo Begitu’ wis nyebar nang internet. Nang lagu kuwe, nyerita’na nasibe bocah enom sing bolak balik apes bae. Tapine bocah enom kuwe pasrah bae tuli ngomong “Oqelah qalo beg-gitu”.

Kenapa warteg? “Karena sejak dulu gue kayaknya akrab banget sama Tegal. Orang yang kerja di rumah gue asalnya dari Tegal. Jaman sekolah dan kuliah gue selalu makan di warung Tegal. Tukang ojek gue pun ngapak.”, jawab Bongky.

Ganing arane warteg? “Wit gemiyen, inyong perek nemen karo wong Tegal. Sing nyambet gawe nang umah asale sing Tegal. Jamane sekolah karo kuliah ben dina mangane nang warung Tegal. Sing biasa ngeterna inyong numpak montor pit alias tukang ojek bae ngomonge ngapak”, jerene Bongky.
So, gelem ora ngrungokna tembang Warteg Boyz?

Omahé Warteg Boyz : http://www.wartegboyz.co.cc
Kode RBT Telkomsel, Esia, Flexi, 3, Axis: 2211000
Kode RBT Indosat, XL: WARTEG

16 thoughts on “Warteg Boyz: “Okelah Kalo Begitu…”

  1. apik temen lagune mas….yakin lah sumpah bozzzzzzzzzzzzz
    nyong terharu pisan,lagune nyong bgt lah….
    mbok gawe maneng yak………
    OKELAH KALO BEGITU

  2. RATNA

    narzis abisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  3. lao tze

    manteb buueeeneer gan (>.<) b

    sampean gawe lagu laen lah sing gokil tpi ana bhs ngapak ngapak'e

    arane duuumen buaaaanget

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s